چند توصیه سلامتی برای ایام روزه داری
بسیاری از افراد بویژه نوجوانها و جوانها این است که افطارشان را با یک یا چند لیوان آب یخ و نوشابه باز میکنند؛ بزرگترها نیز تمایل به خوردن آش در ماه رمضان دارند. یک متخصص گوارش میگوید اینها از جمله عادتهای نادرست غذایی شایع میان عموم است که باعث پدید آمدن مشکلات جسمی در زمان روزهداری آنها میشود.
در چنین شرایطی فرد نهتنها خیلی زود سیر میشود و نمیتواند غذا بخورد بلکه دچار مشکلات گوارشی نیز خواهد شد. بنابراین بهترین توصیه این است که افراد با کمی آب ولرم، خرما، شیر یا فرنی افطار کنند و دور آب سرد و نوشابه یک خط قرمز بکشند. بد نیست بدانید نوشابههای گازدار یا آبمیوههای مصنوعی حاوی مادهای به نام سوربیتول هستند؛ قندی که جذب نمیشود و میتواند یکی از مهمترین عوامل ایجاد نفخ شکم باشد. البته خوشبختانه کم نیستند افرادی که افطارشان را با نان و پنیر و سبزی و گردو یا کره و مربا و عسل شروع میکنند. این نوع تغذیه بسیار خوب است.
درمانی برای یبوست
عارضهای که در ماه رمضان خیلی شاهد آن هستیم یبوست است. زمانی که فرد 18 ساعت گرسنه میماند حرکت رودهها مقداری کاهش پیدا میکند. همچنین مصرف نکردن مایعات هم روی این موضوع تاثیر میگذارد و زمینه بروز یبوست را فراهم میکند؛ بخصوص در هفته اول ماه رمضان که این مساله بیشتر خود را نشان میدهد. برای پیشگیری از یبوست، هنگام افطار و سحر نباید از خوردن سبزیجات مثلا سالاد همراه روغن زیتون و حتی پیاز خام غفلت شود، اما خوردن مواد چربی و قندی زیاد ممنوع است چون باعث بروز و تشدید یبوست میشود.
در واقع هر چند مواد قندی انرژی زیادی را تأمین میکنند ولی باعث یبوست هم میشوند که مصداق بارز آن خوردن زولبیا و بامیه و حلواست که عادت رایجی بین ما ایرانیها به حساب میآید. همچنین تخمه یکی از خوراکیهایی است که نفخ را بیشتر میکند پس توصیه میشود در ماه رمضان اصلا تخمه نخورید.
تغذیه مناسب ماه رمضان, مشکلات گوارشی
افطارتان را با خوردن آش باز نکنید.
فاصله میان افطار و شام
از مهمترین پرسشهای روزهداران این است که آیا خوردن سحری ضرورت دارد؟ آیا باید بین زمان خوردن افطار و شام یک فاصله طولانی وجود داشته باشد؟ در پاسخ به سوال اول باید گفت که بله همه روزهداران باید موقع سحر بیدار شده و غذا و مایعات کافی مصرف کنند تا دچار عوارض گوارشی نشوند. از طرفی تا جایی که ممکن است بین افطار و شام نباید فاصله طولانی وجود داشته باشد چون وقتی شما شام را دیروقت میخورید دیگر اشتهایی ندارید که سحر از خواب بیدار شوید و بتوانید تغذیه مناسبی داشته باشید.
اصلاح یک باور اشتباه
سوپ ساده و شلهزرد نیمهگرم از جمله غذاهای خوب برای باز کردن روزه محسوب میشود، در حالی که آش رشته با توجه به کشک و حبوبات خیلی زیادی که دارد، غذای مناسبی نیست؛ چه برای افراد سالم و چه افرادی که بیماریهای گوارشی دارند چون باعث نفخ و ترش کردن خواهد شد.
منبع:jamejamonline.ir
تعداد بازديد : 739
تاریخ انتشار: یک شنبه 1 خرداد 1394 ساعت: 11:0
برچسب ها : افطاری,ماه رمضان,روش صحیح افطاری,تغذیه مناسب در ماه رمضان,
مطالب مرتبط
بخش نظرات این مطلب
این نظر توسط .... در تاریخ 1394/4/2/2 و 7:59 دقیقه ارسال شده است | |||
<-CommentGAvator-> |
حکایت عشق من به تو حکایت عشق آسمان به زمین است گرچه از هم دورند و به هم نمیرسند اما گاهی دل آسمان میگیرد و برای زمینش دلی سیر میبارد. |